Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Легальна зайнятість – запорука твого майбутнього!

В Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбувся черговий семінар за участю працівників Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області. Метою даного заходу є легалізація заробітної плати.

Легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності працюючого населення. Погоджуючись на «тіньову» зайнятість, працівники повинні розуміти, що їх очікують ризики, пов’язані з захистом своїх трудових прав та соціальним захистом у разі скрутних життєвих обставин.  Відсутність належним чином оформлених трудових відносин позбавляє працівників: захисту від незаконного звільнення; отримання вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативою роботодавця, втрату страхового стажу для отримання соціальних виплат, в тому числі і допомоги по безробіттю;  цілої низки інших прав і соціальних гарантій передбачених чинним законодавством.

Пенсійний фонд України надає можливість здійснювати постійний контроль за даними, що можуть впливати на пенсійні права громадян, за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України, який знаходиться за адресою http://portal.pfu.gov.ua/. Тут зручно і оперативно можна взаємодіяти з органами Пенсійного фонду та дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення до Фонду», - розповіли пенсійники та роздали інформаційні буклети.

 

Марта Ковалець

Головний спеціаліст відділу

 по роботі з персоналом