Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про легальну зайнятість на черговій зустрічі з безробітними

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбувся черговий семінар на тему «Легальна зайнятість» за участю начальника об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області Тетяни Глух. Праця – це основа життя і процвітання суспільства, а офіційне укладання трудових відносин, виплата належної заробітної плати, відповідно до чинного законодавства, – це основа соціальної захищеності працівника, який і є творцем цього суспільства.

Тетяна Глух зазначила, що в умовах гострого дефіциту вільних вакансій люди, бажаючи працевлаштуватися, досить часто змушені погоджуватись на будь-які умови, запропоновані роботодавцем. Зазвичай, роботодавець обіцяє особі нелегальне працевлаштування і більш високу заробітну плату у «конверті». Працівник погоджується на взаємовигідні, як йому здається, умови праці, але відразу ж стає повністю безправним перед роботодавцем, тому що по відношенню до такого працівника не діють жодні державні гарантії, передбачені трудовим законодавством, і при форс-мажорних обставинах такий робітник лишається сам на сам зі своїми проблемами.

Для того, щоб перевірити інформацію про сплату роботодавцями єдиного внеску, а також відомості про спеціальний (пільговий) стаж, можна  зареєструвавшись на ВЕБ-порталі, про це розповіли присутнім та роздали інформаційні буклети.

 

Юлія Талалай

головний спеціаліст з питань

організаційно-інформаційної роботи