Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Відбувся семінар «Легальна зайнятість»

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар «Легальна зайнятість» за участю спеціалістів Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Метою заходу було розкрити переваги легального працевлаштування в Україні та застерегти від шахрайства при працевлаштуванні. Ніні Банзерук, перший заступник начальника об’єднаного управління, наголосила, що згідно з Конституцією України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Але ще чимало громадян живуть днем нинішнім, тому останнім часом усе частіше доводиться стикатися з таким негативним явищем, як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин – «тіньовою» зайнятістю. «Тіньова» зайнятість і «тіньова» заробітна плата (так звана «зарплата в конвертах») – явища, що, на жаль, міцно увійшли в наше життя та набули значних масштабів. Це не лише серйозна соціальна, але й економічна проблема України.

Сподіваємося, що у громадян, які підвищили свою обізнаність щодо переваг легальної зайнятості та правильного оформлення при працевлаштуванні, підвищиться мотивація до легального працевлаштування.

По завершенню семінару присутні отримали інформаційні буклети та відповіді на свої запитання.

 

Марта Ковалець

Головний спеціаліст відділу

по роботі з персоналом