Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Семінар із соціальними партнерами щодо легальної зайнятості

У залі засідань Тернопільського міськрайонного центру зайнятості відбувся семінар з соціальними партнерами на тему: Легальна зайнятість – запорука гідного рівня життя та належного соціального захисту». У заході взяли участь: перший заступник начальника Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області Ніна Банзерук, заступник начальника управління – начальник відділу з питань праці та соціально-трудових відносин РДА Тетяна Матвіїшин, начальник відділу Управління Держпраці у Тернопільській області Ігор Хаварівський, начальник відділу праці управління економіки, промисловості та праці Тернопільської міської ради Сергій Ніконенко,  головний державний ревізор-інспектор відділу аналізу та прогнозування надходжень податків та зборів ФО та ЄВ та розгляду звернень платників податків Головного управління ДФУ у Тернопільській області Віктор Орнатовський. Також на семінар були запрошені приватні підприємці, бухгалтери, представники кадрових служб.

Відкрив засідання директор центру зайнятості Анатолій Куриляк який зазначив, що питання легалізації зайнятості і боротьба з «тіньовою» зарплатою були і залишаються пріоритетними у напрямках роботи місцевих органів влади.

У свою чергу Ніна Якимівна звернулась до присутніх роботодавців: «При виплаті заробітної плати ви повинні дотримуватись чинного законодавства інакше, працівники, які одержують заробітну плату «в конвертах», стають заручниками самих себе. Отримуючи нелегальну винагороду працівник позбавляє себе соціальних виплат та гарантій. Тільки легальна зайнятість населення дозволить працівникам отримати пенсійне забезпечення у майбутньому», - наголосила вона, та розказала про нові вимоги до страхового стажу для набуття права на призначення пенсії із 1 січня 2018 року.

На завершення заходу представник Фонду розказала присутнім про електронний сервіс – Веб-портал Пенсійного фонду України, та про переваги його використання.

 

Юлія Талалай

Головний спеціаліст відділу персоналу

та організаційно-інформаційної роботи ТО УПФУ Тернопільської області