Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Тернопільський бізнес запрошують до експерименту по РРО

Тернопільська ОДПІ повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 13 червня 2018 №472 затверджено Порядок реалізації експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій.

Насамперед впровадження проекту е-Receipt (електронний чек), що створить передумови для демонополізації ринку засобів для реєстрації розрахункових операцій, спростить умови  введення їх в експлуатацію та використання, а також зменшить витрати суб’єктів господарювання на їх придбання та обслуговування. І це  мотивуватиме покупців контролювати дотримання вимог законодавства при здійсненні розрахункових операцій. Це в свою чергу підвищить прозорість розрахунків в сфері торгівлі і послуг та сприятиме детінізації обігу готівки.

Впровадження експериментального проекту розпочалося з 01 липня 2018 року та триватиме до 31 грудня 2019 року. Протягом зазначеного періоду будуть досліджені інноваційні розробки, новітні моделі програмних та/або програмно-технічних комплексів, можливість їх застосування для здійснення розрахункових операцій, буде прийнято рішення щодо доцільності їх впровадження у промислову експлуатацію та подальшого застосування суб’єктами господарювання. Це сприятиме популяризації використання відповідних комплексів бізнесом у зв’язку з тим, що використання окремих моделей надасть можливість здійснювати віддалений контроль за розрахунками та обігом товарів на підприємстві.

Нова система може бути встановлена та підтримуватиметься будь-яким пристроєм (персональні комп’ютери, планшети, смартфони), друге – це оnline реєстрація цих пристроїв без подання до контролюючих органів будь-яких паперових документів. Програмне забезпечення буде інтегроване з «Електронним кабінетом». Фіскальний чек громадяни можуть перевірити у відкритій частині Електронного кабінету. Це дасть змогу покупцю у разі необхідності захисту його прав як споживача скористатися електронним чеком та пред’являти його.

Усі кейси системи будуть безкоштовними для її користувачів і не потребуватимуть абонентської плати за користування. Крім того, система e-Receipt працюватиме цілодобово та без вихідних, вона міститиме значний масив інформації для використання користувачами.

Позитивні результати експерименту дозволять впровадити новітні РРО у промислову експлуатацію та сприятимуть їх застосуванню платниками податків поряд з традиційними моделями касових апаратів.

 

Детальніше – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1. Телефон для довідок: 43-46-10.